2012-10-22 14:58:06• hírek • Szatmár.ro

Csaknem háromszázan vettek részt a hegyi prédikáción

Kőszegremetén a domboldalban adtak hálát az elmúlt év terméséért a vasárnapi hegyi prédikáción. Az ünnepségen jelen volt Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének megbízott elnöke is.

Csaknem háromszáz ember gyűlt össze Kőszegremetén, hogy hálát adjanak  az elmúlt év terméséért, a szőlőért, amelyből zamatos borok készülnek, s minden tettükért, amelyet áldás kísért az elmúlt évben. A napsütésben fürdő domboldal tökéletes hely volt a hálaadásra, de egyben arra is – ahogy Sziszik József lelkipásztor fogalmazott -, hogy veszteségeinken elgondolkodjunk, s felfogjuk, hogy ezek mind nevelő célzatú próbatételek. A büntetés azonban a megbánás útján levezekelhető. „Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, csak ha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, csak ha én bennem maradtok.” – hangzik János evangéliumából a lelkész által idézett tanítás, amely egyben figyelmeztetés is arra, hogy a jó úton maradva érhetjük el a boldogságot, s javakban való bővelkedést.

Pataki Csaba, az RMDSZ szenátorjelöltje is szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve azt a tényt, hogy valóban a számvetés időszakát éljük. „A község immár önállóan fejlődhet, hiszen megkapták ennek a rendelkezésnek a jogát. Az elmúlt választáson bebizonyították, hogy élni is kívánnak ezzel a joggal, hiszen avasújvárosi a polgármester, s mellette kőszegremetei az alpolgármester. A községnek saját képviselőjelöltje van a parlamenti választásra, Kovács Zoltán személyében. Ez tehát a megújulás és a fejlődés időszaka. A gondokat új lendülettel győzzük le.” – hangsúlyozta Pataki Csaba. Az eseményen részt vett Kovács Zoltán és Maskulik Csaba, RMDSZ-es képviselő- illetve szenátorjelöltek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: